Één op de vijf Nederlanders heeft er last van en het staat ook wel bekend als Polinosis of allergische rinitis ..

Hooikoorts

Juist… Hooikoorts!

Wat heeft fysiotherapie met hooikoorts te maken? In deze blog vertellen we jullie meer over de klachten bij hooikoorts en op welke manier fysiotherapie wellicht een uitkomst kan zijn.

Als je de buitendeur opendoet merk je het al, het is weer voorjaar en je hooikoorts begint weer op te spelen. Het is natuurlijk heerlijk als de temperatuur weer oploopt, het zonnetje gaat schijnen en de bloemen bloeien. Maar daar kun je toch een stuk minder van genieten als je last van hooikoorts hebt!

Wat is hooikoorts precies?

Hooikoorts heeft eigenlijk niets met koorts te maken, het is een vervelende allergische reactie op de pollen van struiken, grassen en bomen. Bij deze reactie reageert het afweersysteem meteen zodra er stuifmeel het lichaam in komt. Tijdens deze reactie kunnen er veel klachten ontstaan zoals niezen, loopneus, tranende/ jeukende ogen en benauwdheid. Klinkt bekend? Lees verder;

Er zijn verschillende opties om hooikoorts te behandelen, met bijvoorbeeld neusspray, oogdruppels of antihistaminica (tabletten tegen allergie). Sinds enkele jaren is bekend dat fysiotherapie, dmv medical taping, kan helpen bij hooikoorts. De werking hiervan is niet wetenschappelijk bewezen, maar geeft desondanks voor veel mensen snel en positief resultaat, het proberen waard toch?

De tape wordt aangebracht rondom de schouderbladen, en heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme. Tevens beïnvloedt de tape het bindweefsel en het neurogene stelsel, waardoor klachten kunnen afnemen!

Als het voorjaar begint en je klachten nemen toe, overweeg dan eens om een afspraak te maken bij 1 van onze fysiotherapeuten. De behandeling is makkelijk, pijnloos, snel effectief en zonder kosten (bij een aanvullende verzekering). Met de tape kun je gewoon douchen, sporten en alle andere dagelijkse bezigheden blijven doen, waarbij het effect al na de eerste behandeling merkbaar kan zijn!