Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is een wetenschappelijk effectief bewezen behandeling bij hypertonie (verhoogde spierspanning). Een naaldje zorgt ervoor dat de lokale spierspanning vermindert en de pijn verlicht. Deze behandeling maakt geen gebruik van energiebanen en meridianen en is niet hetzelfde als acupunctuur. Het richt zich lokaal op de spier waar de klacht zich bevindt en is pijnvrij.

Wanneer helpt dry needling?

Bij lokale verhoogde spierspanning zoals bijvoorbeeld rugklachten, bilklachten en uitstralingspijn. Ook voor de nek en in de regio van het schouderblad wordt het bijvoorbeeld veel toegepast. In theorie is het in elke spier in het lichaam toepasbaar.

Behandeling

De therapeut zoekt de locatie in de spier op die de pijn veroorzaakt en prikt daar een naaldje in, wat voelt als een dof zeurend gevoel maar zal niet pijnlijk of scherp aanvoelen. Als het naaldje de spierspanning raakt zal de naald een ‘twitch’ geven en weet de therapeut dat de naald goed zit. De spierspanning vermindert en de pijn zal afnemen. Benieuwd of het bij u kan helpen? Maak een afspraak.

Benieuwd of deze behandeling bij u kan helpen? Maak een afspraak.  

Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis

Bij Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis sta jij centraal. Ons doel? Jou zo snel mogelijk weer fit krijgen. Samen met jou bekijken we jouw klachten en stellen we een behandelplan op dat perfect bij jou past. We streven ernaar dat jij je comfortabel voelt met dit plan, zodat we je optimaal kunnen begeleiden op weg naar herstel. En als je liever een intake aan huis hebt, dan kan dat natuurlijk ook. 

Je vindt ons aan de singel, binnen het gezondheidscentrum Tijd voor Zorg. Hierdoor bieden we je niet alleen fysiotherapie aan, maar kunnen we snel schakelen als er meer zorg nodig is. De lijntjes zijn kort en hiermee voorzien wij jou van de beste zorg.