Manuele therapie

Manueel therapie

Manuele therapie is simpelweg het soepeler laten bewegen van de gewrichten. Het is een vorm van therapie waarbij er gekeken wordt naar hoe de patiënt beweegt. Deze vorm van therapie wordt alleen uitgevoerd door een manueel therapeut en is een beschermde titel (master). Het doel van de therapie is het vergroten van de ROM (range of motion) van één of meerdere gewrichten waardoor uiteindelijk de pijn verminderd wordt. 

Manuele therapie Dordrecht Crielaars en Tijhuis

Wanneer naar de manueel therapeut?

Je kan een afspraak maken bij onze manueel therapeute wanneer je (langdurige) lichamelijke en/of bewegingsbeperkingen ervaart. Hierbij zijn deze klachten specifiek gericht op de regio wervelkolom van hoog in de nek tot aan het stuitje. Tevens wordt manuele therapie ingezet bij hoofdpijn en duizeligheid. Ook bij chronische klachten aan het houdingsapparaat, zoals m. Bechterew, scoliose of artrose kan manuele therapie voor verlichting zorgen. 

Behandeling manuele therapie

In de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd, maar in praktijk veel meer dan dat. Het ‘manipuleren’ is een snelle en effectieve methode. Daarnaast geeft manueel therapie een specialistische kijk en aanpak op onder andere bewegingsbeperkingen aan de wervelkolom en de bekkenregio. De behandeling is niet pijnlijk en kan direct verlichting geven. Maak een afspraak bij onze manueel therapeute om de klachten te laten beoordelen en te behandelen.

Maak een afspraak voor een behandeling.