Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Het belangrijkste orgaan van ons lichaam functioneert niet altijd zoals het zou moeten. Een bepaalde leefstijl (roken/ alcohol), weinig beweging, een hoge bloeddruk of familiaire belasting zijn allemaal oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de capaciteit van het hart achteruit gaat. In Nederland komen hart- en vaatziekten veel voor, en staat als aandoening in de top 5 van meest voorkomende doodsoorzaken. Een infarct, hartstilstand, reanimatie, of het plaatsen van een ICD of pacemaker zijn goede redenen om te informeren bij een fysiotherapeut.

Hoe gaan we te werk?

Onze geschoolde therapeut helpt je met de revalidatie, waarbij je aan de slag gaat met conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast voorzien we je van informatie en advies. Het opnieuw leren ervaren wat jouw conditie is, het doseren van het dagelijks leven en het re-integreren op werk zijn onderwerpen die van belang zijn bij een goed herstel.

Hartrevalidatie Fysiotherapie Crielaars en Tijhuis

De fysiotherapeut ondersteunt je bij het bepalen van de trainingsintensiteit en zal met behulp van verschillende testgegevens de vooruitgang in kaart brengen. In veel gevallen hoeft de term “hartpatiënt” dus niet tot blijvende beperking te leiden! Heb je vragen? Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak voor een intakegesprek en onderzoek.