Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vaak toegepast, met name bij klachten aan het bewegingsapparaat. Binnen de fysiotherapie kunnen verschillende behandelmethodes ingezet worden om het bewegen makkelijker te maken.
Sinds 2016 is voor fysiotherapie landelijk bepaald dat er geen verwijzing noodzakelijk is om behandeld te worden. U kunt dus zonder verwijzing van specialist of arts binnen lopen om een afspraak te maken!

Fysiotherapie Dordrecht Crielaars en Tijhuis

Fysiotherapie behandeling

Er zijn verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden door de fysiotherapeut, zoals bijvoorbeeld mobilisaties, geleid actief trainen, actieve oefentherapie, informeren, adviseren en gebruik maken van oefeningen om thuis uit te voeren. Elke aanpak is in overleg met de patiƫnt.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-nekklachten, heup of knieklachten, postoperatieve revalidatie maar kan ook ingezet worden bij bijvoorbeeld hyperventilatie of na een whiplash trauma. Tijdens het eerste consult wordt middels onderzoek beoordeeld of fysiotherapie kan helpen voor de klachten, in de meeste gevallen wel! Maak een afspraak voor een intakegesprek en onderzoek.

Maak een afspraak voor een intakegesprek en onderzoek.