Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vaak toegepast, met name bij klachten aan het bewegingsapparaat. Binnen de fysiotherapie kunnen verschillende behandelmethodes ingezet worden om het bewegen makkelijker te maken.
Sinds 2016 is voor fysiotherapie landelijk bepaald dat er geen verwijzing noodzakelijk is om behandeld te worden. Je kunt dus zonder verwijzing van specialist of arts binnen lopen om een afspraak te maken!

Fysiotherapie Dordrecht Crielaars en Tijhuis

Fysiotherapie behandeling

Er zijn verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden door de fysiotherapeut. Ten eerste zullen we samen gaan kijken naar de klachten die de patiënt ervaart. Daarna zal de fysiotherapeut in overleg met de patiënt een behandelplan gaan opstellen. De verschillende behandelingen die we kunnen inzetten zijn bijvoorbeeld mobilisaties, geleid actief trainen, actieve oefentherapie, informeren, adviseren en gebruik maken van oefeningen om thuis uit te voeren. Samen werken we aan jouw klachten om zo snel mogelijk verlichting te bieden. 

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-nekklachten, heup of knieklachten. Ook zijn wij er voor jou na een operatie. Wij bieden namelijk postoperatieve revalidatie. Daarnaast kan fysiotherapie worden ingezet bij bijvoorbeeld hyperventilatie of na een whiplash trauma. Tijdens het eerste consult wordt middels onderzoek beoordeeld of fysiotherapie kan helpen voor de klachten, in de meeste gevallen wel! Maak een afspraak voor een intakegesprek en onderzoek.

Maak een afspraak voor een intakegesprek en onderzoek.

Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis

Bij Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis sta jij centraal. Ons doel? Jou zo snel mogelijk weer fit krijgen. Samen met jou bekijken we jouw klachten en stellen we een behandelplan op dat perfect bij jou past. We streven ernaar dat jij je comfortabel voelt met dit plan, zodat we je optimaal kunnen begeleiden op weg naar herstel. En als je liever een intake aan huis hebt, dan kan dat natuurlijk ook. 

Je vindt ons aan de singel, binnen het gezondheidscentrum Tijd voor Zorg. Hierdoor bieden we je niet alleen fysiotherapie aan, maar kunnen we snel schakelen als er meer zorg nodig is. De lijntjes zijn kort en hiermee voorzien wij jou van de beste zorg.