Hoe dit avontuur begon….

In deze blog vertellen we over het ontstaan van fysiotherapie Crielaars & Tijhuis. Sinds januari 2021 zitten wij gevestigd in het centrum van Dordrecht.
Deze fysiotherapie praktijk is ontstaan tussen studenten fysiotherapie, Francy Crielaars en Laurens Tijhuis. In 2010 beide aan de opleiding gestart in Breda. Sinsdien hebben de twee altijd contact gehouden en veel samengewerkt. Voor zowel Francy als voor Laurens was Brabant niet onbekend, vanwege hun geboortesteden Breda (Laurens) en Eindhoven (Francy). Wat heeft er toe geleid dat beide nu werkzaam zijn in het centrum van Dordrecht?

Locatie Fysiotherapie Crielaars en Tijhuis centrum Dordrecht

Na de opleiding hebben beide veel ervaring opgedaan in grotere fysiotherapie praktijk. Dit heeft ieder in zijn eigen vakgebied binnen de fysiotherapie. Laurens heeft zich bij Fysioooo in Dordrecht gericht op chronische zorg, zoals long- en hartrevalidatie. Maar daarnaast behandelde hij ook sportblessures en rug-nek klachten. Francy heeft zich bij MTC Delft ontwikkeld tot manueel therapeut, waardoor ze zich specialist op het gebied van bewegingsbeperking kan noemen. Daarnaast behandeld zij ook middels dry needling. Na de opleiding hebben Francy en Laurens beide in Dordrecht gewoond en contact gehouden.

 

De huisartsenpraktijk Daane & Maduro ging verhuizen van het Oranjepark naar het centrum van Dordrecht, namelijk aan de Singel. De verhuizing was noodzakelijk omdat de praktijk ruimte tekort kwam. Het nieuwe monumentale pand aan de Singel is zeer toegankelijk en herkenbaar voor mensen uit het centrum en omstreken. Het nieuwe pand zorgt voor de mogelijkheden tot het ontwikkelen van een gezondheidscentrum. Er is een multidisciplinaire samenwerking tussen huisarts, fysiotherapie, mensendieck, podotherapie, cardiologie en meer.