Last van nekklachten? Wij kunnen je helpen!

Tegenwoordig zijn nekklachten een veelvoorkomend probleem in de huidige samenleving, dat veel mensen treft. In de samenleving waarin we nu leven, brengen we enorm veel tijd door achter een computerscherm, smartphones en zitten we lang in dezelfde posities. Dit zijn de grootste veroorzakers van deze nekklachten.

Gelukkig zijn er effectieve manieren die nekklachten al snel kunnen verlichten en die daarnaast een gezonde nek bevorderen. Fysiotherapie Crielaars en Tijhuis heeft een paar handige en effectieve tips die jouw nekpijn zo snel mogelijk verlichten en die ervoor zorgen dat jouw nekgezondheid direct verbeterd wordt.

Fysiotherapie Dordrecht Crielaars en Tijhuis
  1. Let op je houding

Eén van de meest voorkomende oorzaken van nekklachten is een slechte houding. Het is hierbij belangrijk dat je tijdens het zitten en staan een goede houding aanhoudt. Vooral achter een computerscherm is het verleidelijk om ingezakt te gaan zitten. Houd je rug recht, schouders ontspannen en je hoofd in een neutrale positie. Daarnaast kan een ergonomische stoel en werkplek je helpen om een goede houding te behouden.

  1. Neem regelmatig pauzes en strek je nek

Langdurig in dezelfde posities zitten is niet optimaal voor je rug en je nek. Het is hierbij belangrijk dat je regelmatig pauzes neemt om je rug en nek te strekken. Sta op, loop rond en voer eenvoudige nekoefeningen uit om spanningen te verminderen en de doorbloeding te stimuleren. Oefeningen die je kunnen helpen zijn om je nek voorzichtig van links naar rechts te draaien, je hoofd van voor naar achter te buigen en je oren richting je schouders te bewegen. Dit zijn simpele oefeningen die al snel verlichting kunnen geven en helpen om stijfheid en spanning in de nekspieren te verminderen. Raadpleeg één van onze fysiotherapeuten als je nog meer wilt weten over nek oefeningen.

  1. Ergonomische werkplek

We brachten het net al op. Een ergonomische werkplek kan erg helpen bij het verminderen van rug- en nekklachten. Het is essentieel om je werkplek ergonomisch in te richten als je veel tijd doorbrengt achter je computer. Maar wat is een ergonomische werkplek? Dit is een plek waarbij je stoel de juiste ondersteuning biedt voor je rug en nek en je beeldscherm op ooghoogte hangt. Je hebt daarnaast ook hulpmiddelen, zoals ergonomische toetsenborden en een ergonomische muis.

  1. Een juist kussen gebruiken

Een goed kussen kan een wereld van verschil maken voor je nekgezondheid. Kies een kussen dat je nek en hoofd goed ondersteunt en zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Ben je een zijslaper? Kies dan een stevig kussen. Als je een rug-buikslaper bent, kun je beter kiezen voor een zacht kussen. Experimenteer met verschillende kussens. Een comfortabel kussen kan al de helft schelen. Raadpleeg één van onze fysiotherapeuten om te kijken welk kussen voor jou het meest optimaal is!

  1. Regelmatige lichaamsbeweging

Ook regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan het verminderen van nekklachten. Zo zorgt lichaamsbeweging voor het versterken van de spieren. Sterkere nekspieren zorgen ook voor meer ondersteuning van de wervelkolom. Daarnaast kan bepaalde lichaamsbeweging als yoga bijdragen aan een betere houding. Ook heeft lichaamsbeweging een positief effect op het verminderen van stress, waarbij stress weer een grote boosdoener is in nekklachten. Lichaamsbeweging kan dus een grote verlichter zijn van de vervelende nekklachten die je op dit moment ervaart.