De manueeltherapeut

 

Komt het wel eens voor dat je pijn ervaart in je rug na het maken van een ‘verkeerde’ beweging, bij het strikken van je veters of het uitruimen van de vaatwasser, of heb je soms moeite met het draaien van je nek?

Om pijnvrij en soepel te kunnen bewegen is het belangrijk dat je spieren én gewrichten goed samenwerken. De manueel therapeut in Dordrecht kan jou hierbij helpen.

De manueeltherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut. De behandeling is gericht op het verhelpen en verlichten van pijnklachten en/ of bewegingsbeperkingen. Deze pijnklachten en bewegingsbeperkingen komen vaak voor aan nek of rug, maar uiteraard zijn alle andere gewrichten ook een deel van het specialisme manueel therapie.

Wanneer je pijnklachten of beperkingen aan het bewegingsapparaat ervaart is het goed om eens contact op te nemen met een manueeltherapeut.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in het dagelijks functioneren regelmatig bewegingen maakt waardoor pijnklachten in stand gehouden worden. Maar ook factoren als stress of overbelasting kunnen veel invloed hebben op het functioneren van je spieren en gewrichten. Deze kunnen leiden tot pijnklachten of bewegingsbeperkingen. Manueel therapie kan hierbij helpen en in sommige gevallen direct verlichting geven.

Nieuwsgierig geworden naar manuele therapie? Informeer eens bij Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis in Dordrecht.

Francy Crielaars